Dimenziós tagoknak

Üdvözöljük leendő DIMENZIÓ-s Tagjainkat!

A biztosítási tevékenységről szóló törvény módosítása alapján a DIMENZIÓ Biztosító Egyesület halasztott kezdetű nyugdíjkiegészítő biztosítással (HNY) rendelkező tagjai 2016. július 1-től átléphetnek önkéntes nyugdíjpénztárba.

A HNY tőkefelhalmozó biztosítási állomány átruházására (kollektív átléptetés) kiírt pályázatot a Pannónia Nyugdíjpénztár nyerte, de a 2017. május 31-ére tervezett átruházás bírósági eljárás miatt felfüggesztésre került.

Tájékoztatásunkat folyamatosan aktualizáljuk, bővítjük, amint az események azt lehetővé és szükségessé teszik.(utolsó módosítás: 2017.06.02. 13:42)

A Pannónia Nyugdíjpénztár az egyik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztár, 23 éve szolgálja tagjait az öngondoskodásban.

41 pénztárból 35 ezer fős taglétszámunk alapján a 10. legnagyobb pénztár vagyunk, míg 103 Mrd forintos tagi vagyonunkkal a 6. legnagyobb pénztár. Tagjaink átlagos egyéni számlája mintegy 3 millió forint, amely mutató a pénztári szektor átlagának közel háromszorosa. Ez a mérték a DIMENZIÓ-s tagok megtakarításához hasonló, amelyet a nagyon jó hozamok, a magas munkáltatói támogatás és sok egyéni befizetés eredményez.

Alapvetően munkáltatói jellegű, de nyílt országos pénztárként fontos számunkra tagjaink időskori jövője, tagjaink befektetéseinek biztonsága és a kiemelkedően jó hozamok. Saját tulajdonú vagyonkezelő társasággal illetve közvetlenül saját vagyonkezelésben fektetjük be tagjaink megtakarítását. Befektetési politikánk alakítása során a nyugdíjcélú megtakarítások időtávjához igazodó, a hosszabb távú elgondolások végigvitelében és a hosszabb távú eredményekben hiszünk, ezért a Pénztár óvatos szemléletű, a kiegyensúlyozottságra törekvő befektetési politikát folytat. Hisszük, hogy tagjainkat ezzel segítjük legjobban a nyugdíjas éveik anyagi biztonságának megteremtésében.

 

Miért érdemes a Pannónia Nyugdíjpénztárt választani?

  •  Pénztárunkban a tagdíj csak havi 4.000,- Ft, évi 48.000 Ft
  •  új belépők esetében a belépési díj 4.000 Ft, amelyet 2017. szeptember 30-áig belépők esetében nem alkalmazunk (A Dimenzió Egyesületből átlépők esetében sem merül fel a belépési díj!)
  • sávosan csökkenő tagdíjfelosztásnak köszönhetően minél magasabb összeget fizet a Pénztártag és/vagy munkáltatója, annál kevesebb a működési és likviditási költségre a levonás
  • 3 választható portfólió
  • elszámolóegység alapú nyilvántartás: az egyes portfóliók árfolyama naponta követhető; az árfolyamváltozás a hozamváltozást mutatja 
  • 22 éves szakmai múlt, elkötelezett szakértő csapattal

Tájékoztatjuk a Tisztelt Dimenzió Egyesületi Tagokat, hogy a Pannónia Nyugdíjpénztárba átlépéssel is tagságot létesíthetnek az alábbi módon

 

Amennyiben jelenleg még nem tagja a Pannónia Nyugdíjpénztárnak

Belépését és egyben az egyesületből történő átlépését a Belépési nyilatkozat és Átlépési Nyilatkozat kitöltésével és Pénztárunkba küldésével kezdeményezheti. (Az Átadó nyugdíjpénztárhoz a Dimenzió Biztosító Egyesület nevét kell beírni.)

A kitöltött és aláírt nyilatkozatok 1-1 eredeti példányát kérjük, hogy juttassa el Pénztárunkba (postacím: Pannónia Nyugdíjpénztár, 1441 Budapest, Pf. 50., vagy személyesen ügyfélszolgálatunkon a 1072 Budapest, nyár utca 12. szám alatt.

A Belépési nyilatkozat záradékolását követően az Átlépési Nyilatkozat alapján Pénztárunk kezdeményezi az átléptetést az átadó DIMENZIÓ Biztosító Egyesületnél.

 

Ha már tagja a Pannónia Nyugdíjpénztárnak

Amennyiben már tagja a Pannónia Nyugdíjpénztárnak, úgy csak az Átlépési nyilatkozat beküldésével kezdeményezheti a Dimenzió Egyesületből a megtakarításának átirányítását. (Az átadó nyugdíjpénztárhoz a Dimenzió Biztosító Egyesület nevét kell beírni.)

A kitöltött és aláírt Átlépési nyilatkozat 1 eredeti példányát kérjük, hogy juttassa el Pénztárunkba (postacím: Pannónia Nyugdíjpénztár, 1441 Budapest, Pf. 50., vagy személyesen ügyfélszolgálatunkon a 1072 Budapest, Nyár utca 12. szám alatt.

Az Átlépési nyilatkozat kézhezvételét követően a Pannónia Nyugdíjpénztár kezdeményezi megtakarításának átirányítását az Egyesületnél.

 

Mekkora tagdíjat kell fizetni a Pannónia Nyugdíjpénztárba?

A Pannónia Nyugdíjpénztárban a havi egységes (minimális) tagdíj csak 4.000 Ft. A tényleges befizetés ennél természetesen lehet rendszeresen vagy esetileg több is.Minden befizetett tagdíj a pénztári tartalékok között megosztásra kerül, minden befizetett forint döntő része az egyéni számlára kerül.

Pénztárunk a munkáltatói tagdíjhozzájárulás fogadása tárgyában nyitott a dimenziós tagok munkáltatói felé, a szükséges szerződéseket meg fogjuk kötni

A.Pannónia Nyugdíjpénztárban nincs "tagsági díj", olyan befizetést nem kér és nem is kérhet, mint a DIMENZIÓ-ban 2016 őszén bevezetett 500-1.000-1.500 Ft összegű egyesületi tagsági díj.

 

Hogyan történik a tagdíjbefizetések felosztása?

Tagdíjbefizetések tartalékok közti megosztására négysávos modell került kialakításra, amelyben a felosztás (%) során egyre kevesebb költség kerül levonásra. Az egyéni tagdíjbefizetés és a munkáltatói tagdíjhozzájárulás egyformán tagdíj, ezért összeszámítva, azonos elvek szerint kerül megosztásra az egyes pénztári tartalékok között. A fedezeti tartalék (egyéni számlák tartaléka) a legnagyobb tartalék, a befizetésekből ebbe a tartalékba kerül a legnagyobb hányad.

A tagdíjbefizetési sávok Egyéni számlán jóváírt Működési tartalék Likviditási tartalék
a) Évi 200.000 Ft-ig terjedő tagdíjrész 95,2 4,7 0,1
b) Évi 200.000 és 800.000 forint közötti tagdíjrész 96,0 4,0 0,0
c) Évi 800.000 és 1.500.000 forint közöttii tagdíjrész 99,0 1,0 0,0
d) Évi 1.500.000 Ft feletti tagdíjrész 100,0 0,0

0,0

 

 

 

Oldal tetejére