Tájékoztató

Illusztráció

Mint munkáltató, munkavállalóinak öngondoskodási tudatosságának növelésén felül legtöbbet tehet nyugdíjas éveinek anyagi biztonságáért azzal, hogy béren kívüli juttatásként önkéntes nyugdíjpénztári juttatásban részesíti dolgozóit.

Előnyök

 • Adókedvezmény
   • Munkavállalója az átvállalt tagdíj után is 20% adó-visszatérítést vehet igénybe.
 • Munkavállalói lojalitás
   • Munkavállalói öngondoskodási tudatosságának növelése.
 • PannonPortM
   • Önkiszolgáló felület az adatszolgáltatások benyújtására, a folyószámla megtekintésére

Hogyan válhat munkáltatói taggá ?

Amennyiben munkáltatói hozzájárulást kíván adni pénztártag munkavállalói részére, úgy Munkáltatói szerződést kell kötnie a pénztárral. A „Szerződéskötés” menüpontban részletes tájékoztatást talál a szerződéskötés menetéről, a szerződés minta letölthető. 

A szerződéstervezet mellékletében munkáltatói online hozzáférést igényelhet PannonPortM online felülethez, ahol egyszerűen, biztonságosan feltöltheti vagy rögzítheti befizetéseihez kapcsolódó adatszolgáltatásait illetve nyomon követheti munkáltatói folyószámlája alakulását.

Támogatói adomány nyújtása esetén Támogatói szerződést kell kötnie a pénztárral.

SZERZŐDÉSKÖTÉS 

Információt vagy kapcsolatfelvételt kérhet munkáltatói ügyekben tapasztalt vállalati kapcsolattartóinktól munkaltato@pannonianyp.hu.

A juttatás két módon nyújtható

 • tagdíj hozzájárulás: a munkáltató a munkavállaló pénztártag által vállalt tagdíjat részben vagy egészben átvállalja
 • támogatás, adomány: külön szerződés alapján fizethető a pénztártag javára

Tagdíj hozzájárulás

A munkáltatói tagdíj hozzájárulás rugalmas és differenciálható: a munkáltató maga dönti el, hogy százalékos mértékben, vagy fix összegben fizeti ki, továbbá adhatja minden munkavállaló részére vagy cafeteria rendszerben az azt választó munkavállalók részére. A tagdíj hozzájárulást a Pénztár kizárólag a munkáltatóval kötött ún. munkáltatói tagi szerződés alapján fogadhatja be.

2019 január 1-től kezdődően a munkáltatói tagdíj hozzájárulás a munkabérrel azonos módon adózik, a juttatás adóval és járulékkal csökkentett értéke kerül a pénztárba átutalásra. A pénztárba utalt befizetés feljogosítja a pénztártagot a 20%-os mértékű, legfeljebb 150 ezer forintos adó visszatérítés igénybevételére.

Adomány

2019. január 1-től kezdődően a támogatás, adomány a munkabérrel azonos módon adózik, a juttatás adóval és járulékkal csökkentett értéke kerül a pénztárba átutalásra.
A pénztárba utalt befizetés feljogosít a 20%-os mértékű, legfeljebb 150 ezer forintos adó visszatérítés igénybevételére.