Már 10 éve tag vagyok

A nyugdíjpénztár nyugdíjcélú megtakarítás, de adódhatnak rendkívüli élethelyzetek.

Kifizetés igénylése
Illusztráció

Figyelem! Jelentősen emelkedő kockázat a kifizetések esetében, olvassa el tájékoztatónkat!

 

A nyugdíjkorhatár elérése előtt az úgynevezett 10 éves várakozási idő leteltével megtakarítása részéhez vagy akár egészéhez is bármikor hozzájuthat!

Ezt követően legfeljebb 3 évente igényelhető ismételt jelleggel – a tagsági jogviszony megtartása mellett – kifizetés. A 3 éves várakozási időt a megelőző kifizetés napjához mérten kell számítani.

Felhívjuk Pénztártagjaink figyelmét, hogy a tényleges kifizetés az igénylésnél egy későbbi napi (fordulónap) árfolyamon történik meg (A Pénztár Szolgáltatási és Elszámolási szabályzatának 8.2 pontja alapján a „befogadási periódust követő 2. munkanap, ahol a befogadási periódus az adott tárgy naptári hét első három napja (I. befogadási periódus), valamint az utolsó négy napja (II. befogadási periódus))!

Az fordulónapig terjedő időszakban az elszámoló egységek árfolyama változhat (extrém piaci körülmények között akár jelentős mértékben is csökkenhet!).

Javasoljuk, hogy kövesse az árfolyamok alakulását a Pénztár honlapján (https://www.pannonianyp.hu/arfolyamok/).

Tájékoztatjuk, hogy a kifizetési, szolgáltatási kérelmek a kifizetés fordulónapjának 24. órájáig visszavonhatók (A Pénztár Szolgáltatási és Elszámolási szabályzatának 8.8 pontja alapján), így az árfolyamok kedvezőtlen alakulása esetén az árfolyamveszteség realizálása elkerülhető!

 

KIFIZETÉS IGÉNYLÉSE