Nyugdíjas lettem

Dőljön hátra és élvezze nyugdíjas éveit! Megtakarításai tovább gyarapodnak!

Nyugdíjszolgáltatás igénylése
Illusztráció

Figyelem! Jelentősen emelkedő kockázat a kifizetések esetében, olvassa el tájékoztatónkat!

“A nyugdíj épp azt a lehetőséget teremti meg, hogy az ember járhassa a maga útját, és tovább fejlődhessen.” Gerrit Deems

Hagyja megtakarításait is tovább fejlődni!

Tudta, hogy miután elérte a jogosultságát a nyugdíjszolgáltatásra, megtakarítását továbbra is az eddig megszokott módon kamatoztathatja és később bármikor kérheti akár csak egy részének kifizetését? Természetesen a legtöbb esetben adó és járulékmentesen!

 

Pénztárunkban lehetősége van járadékszolgáltatást vagy részösszegű kifizetést is kérni, mellyel kiegészítheti állami nyugdíját, miközben a bennmaradó megtakarítás tovább gyarapodik!

Felhívjuk Pénztártagjaink figyelmét, hogy a tényleges kifizetés az igénylésnél egy későbbi napi (fordulónap) árfolyamon történik meg (A Pénztár Szolgáltatási és Elszámolási szabályzatának 8.2 pontja alapján a „befogadási periódust követő 2. munkanap, ahol a befogadási periódus az adott tárgy naptári hét első három napja (I. befogadási periódus), valamint az utolsó négy napja (II. befogadási periódus))!

Az fordulónapig terjedő időszakban az elszámoló egységek árfolyama változhat (extrém piaci körülmények között akár jelentős mértékben is csökkenhet!).

Javasoljuk, hogy kövesse az árfolyamok alakulását a Pénztár honlapján (https://www.pannonianyp.hu/arfolyamok/).

Tájékoztatjuk, hogy a kifizetési, szolgáltatási kérelmek a kifizetés fordulónapjának 24. órájáig visszavonhatók (A Pénztár Szolgáltatási és Elszámolási szabályzatának 8.8 pontja alapján), így az árfolyamok kedvezőtlen alakulása esetén az árfolyamveszteség realizálása elkerülhető!

 

 

A tájékoztatás nem teljeskörű, a nyugdíjszolgáltatásokra vonatkozó részletes szabályok az Alapszabályban és a Szolgáltatási és elszámolási szabályzatban találhatók.

NYUGDÍJSZOLGÁLTATÁS IGÉNYLÉSE