TKM – Teljes Költség Mutató értékek

2022. március 1.

Tisztelt Pénztártagjaink!

 

Az alábbiakban olvashatják a Pannónia Nyugdíjpénztár 10, 20 és 30 éves pénztári TKM (Teljes Költség Mutató) értékeit.

A táblázattal kapcsolatban felhívjuk szíves figyelmüket az alábbiakra:

 

  • A nyugdíjpénztári TKM számítása a Magyar Nemzeti Bank 20/2019 (IX.20.) számú ajánlása alapján, egységes módszerrel történik minden önkéntes nyugdíjpénztár esetében annak érdekében, hogy a TKM értékek összehasonlíthatóak legyenek.
  • A nyugdíjpénztári TKM egy a tagok tájékoztatására szolgáló mutatószám, amely egyetlen százalékos érték segítségével mutatja meg a jövőbeni befizetéseket terhelő, összes felmerülő költséget.

 

  • A Dimenzió portfólió nem választható portfólió, abban kizárólag az állományátruházás során Pénztárunkhoz átkerült tagok megtakarításai lehetnek. Ez alapján a Dimenzió portfólió TKM értéke a Pénztárnál alkalmazott belépési díjat nem tartalmazza.
  • A Növekedési Plusz portfólió egy kiegészítő portfólió, önállóan nem választható.
  • A kiegészítő portfólió kizárólag a meglévő Pannónia bázis portfóliók (Klasszikus, a Kiegyensúlyozott és a Növekedési) mellé választható oly módon, hogy a kiegészítő portfólió részaránya 10%-os lépésköz mellett minimum 10%, maximum 70% lehet.
  • Több portfólió választása esetén egy bázis és egy kiegészítő portfólió választható, amely jelenleg kizárólag a Növekedési Plusz portfólió lehet.
  • Ha egy pénztártag él a portfólió megosztás lehetőségével, akkor a két portfólió TKM-jét a választása arányában (súlyozva) kell összeszorozni, így jön ki a választásának megfelelő arányban osztott portfólió TKM értéke.

 

 

Portfólió neve TKM 10 éves (%) TKM 20 éves (%) TKM 30 éves (%)
Bázis Klasszikus 1,39 0,86 0,69
Bázis Kiegyensúlyozott 1,70 1,16 1,00
Bázis Növekedési 1,86 1,33 1,16
Dimenzió 1,50 0,98 0,82
Kiegészítő Növekedési plusz 1,75 1,21 1,04