TKM – Teljes Költség Mutató értékek

2023. április 17.

Tisztelt Pénztártagjaink!

 

Az alábbiakban olvashatják a Pannónia Nyugdíjpénztár 10, 20 és 30 éves pénztári TKM (Teljes Költség Mutató) értékeit.

A táblázattal kapcsolatban felhívjuk szíves figyelmüket az alábbiakra:

  • A nyugdíjpénztári TKM számítása a Magyar Nemzeti Bank 20/2019 (IX.20.) számú ajánlása alapján, egységes módszerrel történik minden önkéntes nyugdíjpénztár esetében annak érdekében, hogy a TKM értékek összehasonlíthatóak legyenek.
  • A nyugdíjpénztári TKM egy a tagok tájékoztatására szolgáló mutatószám, amely egyetlen százalékos érték segítségével mutatja meg a jövőbeni befizetéseket terhelő, összes felmerülő költséget.

 

  • A Dimenzió portfólió nem választható portfólió, abban kizárólag az állományátruházás során Pénztárunkhoz átkerült tagok megtakarításai lehetnek. Ez alapján a Dimenzió portfólió TKM értéke a Pénztárnál alkalmazott belépési díjat nem tartalmazza.
  • A Gyémánt portfólió egy kiegészítő portfólió, önállóan nem választható.
  • A kiegészítő portfólió kizárólag a meglévő Pannónia bázis portfóliók (a Zafír, a Samaragd és a Rubin) mellé választható oly módon, hogy a kiegészítő portfólió részaránya 10%-os lépésköz mellett minimum 10%, maximum 70% lehet.
  • Több portfólió választása esetén egy bázis és egy kiegészítő portfólió választható, amely jelenleg kizárólag a Gyémánt portfólió lehet.
  • Ha egy pénztártag él a portfólió megosztás lehetőségével, akkor a két portfólió TKM-jét a választása arányában (súlyozva) kell összeszorozni, így jön ki a választásának megfelelő arányban osztott portfólió TKM értéke.

 

Portfólió neve

 

TKM 10 éves

 

TKM 20 éves

 

TKM 30 éves

 

Bázis Zafír (korábban: Klasszikus) 1,41% 0,86% 0,70%
Bázis Smaragd (korábban: Kiegyensúlyozott) 1,66% 1,11% 0,95%
Bázis Rubin (körábban: Növekedési) 1,76% 1,21% 1,06%
Dimenzió 1,52% 0,99% 0,84%
Kiegészítő Gyémánt (korábban: Növekedési plusz) 1,77% 1,22% 1,06%