Tájékoztató a Dimenzió portfóliót érintő változásokról

2024. január 2.

Tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy az MNB H-EN-IV-5/2023. számú határozatával engedélyezett és 2023. március 7-én hatályban lépett Választható Portfóliós Rendszer Szabályzat 5.72. pontja alapján a Dimenzió portfólió

2024. január 2-án megszűnt, kikerült a Befektetési Politikából, az egyéni számlák pedig más portfólióba kerültek át.

Amennyiben a korábban dimenziós portfólióban lévő befektetésről 2023. december 21-ig másként nem rendelkezett, a portfólióban lévő egyéni számlája 2024. január 2-án automatikusan átvezetésre kerültek a Bázis Alap portfóliónak tekintett Smaragd (korábban: Kiegyensúlyozott) portfólióba.

A Smaragd portfólió fejezi ki leginkább a Pénztár befektetési alapkoncepcióját, az Alapszabály szerint a belépéskor portfóliót nem választó pénztártagok is ide kerülnek besorolásra. A Smaragd portfólióban várakozásaink szerint a volt dimenziós tagok kedvezőbb hozamokat érnek el a jövőben, komfortosabban érezhetik magukat. Az átsorolás díjmentes és a portfólióváltási várakozási idő nem szakad meg.

Pénztárunk 2021. áprilisa óta választható és megosztható portfóliós rendszert működtet. Önnek lehetősége van akár 3 havonta portfóliót váltani, megtakarítását egy bázis és egy kiegészítő portfólió között kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően megosztani, azaz a bázis portfólió mellett egy kiegészítő portfóliót is választhat.

A portfólió váltásról bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat: