Ragyogóvá váltak a Pannónia portfóliói – Új néven, változatlan összetételben

2023. március 7.

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy 2023. március 7-től a Pénztár korábbi portfólió elnevezései megváltoznak. A megszokott és változatlan eszközösszetétel mellett*

  • a Klasszikus portfólió a Zafír,
  • a Kiegyensúlyozott portfólió a Smaragd,
  • a Növekedési portfólió a Rubin
  • a Növekedési Plusz portfólió pedig a Gyémánt nevet kapta.

A névválasztás az emberi természet egyik elemi igénye. Segít azonosítani és megkülönböztetni egymástól az embereket, helyeket, tárgyakat és fogalmakat. A név által megtestesített jelentés általában kihat a viselőjére.

Ebben a hitben indítja útjára a Pannónia Nyugdíjpénztár portfóliói új, drágakövekhez kötődő elnevezéseit, melyek képviselik a portfóliók mögött megjelenő értéket, megbízhatóságot.

A drágaköveket évszázadok óta becsülik szépségük és ritkaságuk miatt. Sokan úgy gondolják, hogy különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek hatással lehetnek testi, érzelmi közérzetünkre, és nem különben anyagi biztonságunkra.

Szépségüket és értéküket a kifinomult megmunkálásnak, különleges csiszolásnak köszönhetik. Így születnek a Pannónia szakértői által gondosan összeállított portfóliók is. 2021 óta pedig a megoszthatóság által egyre szélesebb lehetőséget biztosítanak a személyes preferencia alapján történő kialakításra.

Így lett….

Klasszikusból Zafír

A kék színű Zafír a bölcsesség köve, erősíti a testi és a lelki egyensúlyt, ahogy ügyel az Ön befektetéseinek biztonságára is. A Zafír portfólió olyan pénztártagok számára ajánlott, akik kiszámítható, alacsony kockázatú befektetést szeretnének, illetve akiknek a szolgáltatás igénybevétele várhatóan rövidtávon, 5 éven belül következik be.

Kiegyensúlyozottból Smaragd

A megnyugtató zöld színű Smaragdot gyakran kapcsolják össze a jóléttel és a bőséggel, és egykor úgy vélték, hogy viselőjét megvédi a gonosztól. A Smaragd portfólió olyan pénztártagoknak ajánlott, akik mérsékelt, közepes kockázatú befektetést szeretnének a magasabb hozam reményében, illetve akik várhatóan 5 éven túl, de 15 éven belül szeretnék igénybe venni a szolgáltatást.

Növekedésiből Rubin

A Rubin élénk vörös színe energiát, bátorságot és vitalitást sugároz. A Rubin portfólió választása olyan pénztártagok számára ajánlott, akik hosszú távon a legmagasabb hozamra törekszenek, és ezért akár magasabb kockázatot is vállalnak. Akkor érdemes ebben tartani a megtakarítást, ha a szolgáltatás igénybevétele várhatóan 15 éven túl következik be.

Növekedési Pluszból Gyémánt

A Gyémánt, kiegészítő portfólió választása olyan pénztártagok számára ajánlott, akik hosszú távon a lehető legmagasabb hozamra törekszenek, és ezért nagyon magas kockázatot vállalnak, illetve azoknak, akik a szolgáltatást hosszabb idő múlva tervezik igénybe venni.

A Gyémánt portfólió kiegészítésként, valamely bázis portfólióval együtt választható, a bázis portfólióban lévő megtakarítás maximum 70%-áig.

*A Pannónia portfóliói változatlan eszközösszetétellel rendelkeznek, amit a mindenkor hatályos és weboldalunkon is elérhető VPRSZ ír le részletesen.