Vázsonyi Viktória

2019. április 9.

Vázsonyi Viktória

EB tag • Miskolc, 1966

A Miskolci Egyetemen szereztem gépészmérnöki diplomát és azt követően a Mátrai Erőműnél kezdtem dolgozni a rekonstrukciós folyamat mérnöki tevékenységében, majd a közgazdász diploma birtokában kerültem az üzlet közelébe. Gazdasági pályafutásom először társasági biztosítási megbízotti tevékenységgel, majd 2000-től a hazai villamosenergia-piaci liberalizáció fejlődésének, aktív piaci működésével folytatódott.

A liberalizált piacon a kezdetektől energia kereskedelemmel foglalkozom, jelenleg igazgatói pozícióban. A fő tevékenységünk az erőmű által megtermelt villamosenergia értékesítése, de e mellett kockázat kezelési okból a kereskedelmi folyamatoknak is aktív szereplői vagyunk, beleértve a CO2 és a gáz termékeket is.

Két felnőtt gyermekem van, akik szintén a mérnöki és a közgazdász pályát választották.

Fentiek mellett a nagy-erőművek szakmai érdekképviseletét a Mavir Kereskedelmi Szabályzati Bizottságában látom el, ezentúl a Magyar Villamosenergia Kereskedők Szövetsége korábbi Elnökségének, jelenleg a Felügyelő Bizottságának a tagja vagyok.

A Pannónia Nyugdíjpénztárnak régóta tagja vagyok, az Ellenőrző Bizottság tagjának 2018. december 17-én választottak meg.