Árkovics István

2019. február 22.

Árkovics István

IT elnök

Árkovics István 1978-ban született Zalaegerszegen. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karán szerzett két diplomát, 2001-ben Pénzügyi eszközök és intézmények szakirányon, majd 2002-ben Vállalatfinanszírozás szakirányon.
Az egyetem elvégzése után pályáját az akkori APEH Kelet-budapesti Igazgatóságának Társas Vállalkozások Ellenőrzési Főosztályán kezdte, mint adóellenőr. Itt a fő feladata a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózók átfogó, minden adónemre kiterjedő ellenőrzése volt. Ez nagyon hasznosnak bizonyult a nagy cégek működésének megismerésében. Emellett kisvállalkozások és társadalmi szervezetek vizsgálatában is részt vett. Munkája mellett elvégezte a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai karának mérlegképes könyvelői képzését, majd 2006-ban ismét a PTE Közgazdaságtudományi karán Európai projekt író végzettséget szerzett.
2005-ben az EVDSZ gazdasági igazgatója lett. A szakszervezeti szövetség teljes gazdasági és pénzügyi tevékenységét irányította egészen 2013-ig. Mindemellett közreműködött az MVM-nél működő helyi szakszervezetek összeolvadásával kapcsolatos gazdasági feladatokban, valamint az EVDSZ Egymásért-Együtt Alapítványának titkári munkájában.
2007-ben választották meg a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája Számvizsgáló Bizottságának tagjává, majd 2013-ban teljes munkaidőben a gazdasági alelnöki pozícióra, ahol azóta is dolgozik. A 2015-2016. évben jelentkező jelentős likviditási problémákat az akkor újonnan megválasztott elnökasszonnyal sikerült megoldani és azóta jelentős, többszázmilliós tartalékokkal biztonságossá tenni a működést.