dr. Szilágyi József

2019. február 22.

dr. Szilágyi József

IT elnök

Debrecenben születtem 1960-ban. Gimnáziumi tanulmányaim után jogi egyetemet végeztem Miskolcon, majd letettem a jogtanácsosi szakvizsgát. A Budapesti Közgazdasági Egyetemen 1994-ben szereztem – vállalatgazdálkodási szakon – másoddiplomát.
1981 óta dolgozom a villamosenergia-iparban különböző beosztásokban. Voltam jogi előadó, jogsegélyszolgálat vezető, szakszervezeti elnök, személyzeti területen vezető, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. Jelenleg – 2013-tól – a szervezet elnöke vagyok. Ezen kívül jó néhány projektben vezetőként, illetve tagként vettem részt.
2022. december 15.-étől a Pannónia Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának elnöke vagyok.
Alapítás óta tagja vagyok a pénztárnak, ahol különböző tisztségeket töltöttem be. Voltam a pénztár Ellenőrző Bizottságának a tagja, elnöke.
A Pénztár tulajdonát képező Akácfa 60 Parkolóházat üzemeltető Kft. Felügyelő Bizottságának az elnöke voltam. A pénztár vagyonát kezelő társaság Felügyelő Bizottságának szintén az elnöke voltam, jelenleg a tagja vagyok.
Munkavégzésem során különböző tanfolyamokon, képzéseken megismertem a projekt menedzsment, a munkakör- és teljesítményértékelés, a tárgyalástechnika alapjait, elsajátítottam a számítógépes felhasználói ismereteket. B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezem.
Pozitív tulajdonságomnak tartom az empátiát, a türelmet, a segítőkészséget. Jellemző továbbá rám a kitartás, a logika, az analitikus gondolkodásmód, a kreativitás. Ismerem az időgazdálkodás, a priorizálás, az irányítás-vezetés eszköztárát. Csapatjátékos vagyok.
Nős vagyok, három lány édesapja és három – rövidesen négy – unoka boldog nagyapja. Szabadidőmet a családommal töltöm. Érdeklődési körömbe az olvasás, a történelem, a földrajz, a pszichológia, a sport, az utazás, az egészséges életmód és a színház tartozik.