Megújul a Pannónia portfólió rendszere

2020. augusztus 6.

A Pannónia Nyugdíjpénztár egy egészen új, a szektorban egyedülálló portfólió-bővítésre készül a három eddigi „bázis” portfóliót (klasszikus, kiegyensúlyozott, növekedési) a „két végén” kiegészítő portfóliókkal bővítve.

  • A kockázatkerülők számára vezetjük be az „ÓVATOS” portfóliót, amely a klasszikusnál is alacsonyabb kockázatú, és még kevésbé változékony – de alacsonyabb – hozamot hoz.
  • A skála másik végét a „NÖVEKEDÉSI PLUSZ” portfólióval bővítjük, ami a növekedési portfóliónál magasabb kockázatú, rövid távon változékonyabb, de hosszabb távon magasabb várható hozamokkal.

Ami igazán különleges, sőt a szektorban szinte egyedülálló, az a portfóliók közötti megoszthatóság formája: nem kell egy adott portfólió mellett letenni a voksát a pénztártagnak, hanem megoszthatja számláját egy „kiegészítő” és egy „bázis” portfólió között, akár 70-30 %-os arányban.

Az új rendszerrel kapcsolatban Pénztártagjainkat levélben keressük fel, melyre szeptember 30-ig várjuk azok visszajelzését, akik a tervezett portfólió megosztási lehetőséggel élni kívánnak.