Két nyugdíjpénztár beolvasztásával erősítjük piaci pozíciónkat

2020. szeptember 3.

Az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár és az NKM Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt a Pannónia Nyugdíjpénztárba.

A Pannónia Nyugdíjpénztár, az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár és az NKM Önkéntes Nyugdíjpénztár tavaly decemberi közgyűléseiken döntöttek a beolvadás útján történő egyesülésről.

2020. szeptember 2.-án fogadta el Pannónia Nyugdíjpénztár Küldöttközgyűlése az egyesüléshez kapcsolódó dokumentumokat, így ezzel az előző év végén elindított folyamat az érintett pénztárak részéről lezárult, az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár és az NKM Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt a Pannónia Nyugdíjpénztárba. Az MNB hatósági engedélyének kiadása folyamatban van, ez szükséges még a jogi lépések lezárásához.

A 360 taggal rendelkező Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár 1994. május. 6-án, míg az 1680 tagot számláló NKM Nyugdíjpénztár 1995 szeptemberében (ekkor még Főgáz Nyugdíjpénztárként) alakult.

Az egyesüléssel tehát a Pannónia Nyugdíjpénztár taglétszáma több mint 2 ezer fővel nőtt, tagi vagyona több mint 5.5 milliárd forinttal, saját tőkéje pedig több mint 43 millió forinttal emelkedett.

A két korábbi, kisebb létszámú pénztár tagjai az egyesüléssel a piac élvonalába tartozó, stabil és erős hátterű nyugdíjpénztár tagjaivá váltak. A Pannónia Nyugdíjpénztárnál rugalmasabb és szélesebb körű befektetési portfóliókból választhatnak, a Pannónia internetes tagi portálja kényelmes, online ügyintézést tesz lehetővé számukra, befizetéseiket akár bankkártyájukkal is megtehetik, megtakarításaikra kedvezményes kölcsönt vehetnek fel.

Ezúton is üdvözöljük új tagjainkat és bízunk benne, hogy ők is örömmel veszik, hogy egy stabil hátterű, széleskörű szolgáltatást kínáló nyugdíjpénztár tagjai lettek. Biztosak lehetnek abban, hogy a Pannónia mindent megtesz azért, hogy a váltás minél inkább zökkenő-mentes legyen az új tagok számára.

Budapest, 2020. szeptember 03.

Pannónia Nyugdíjpénztár

Sajtóválasz: hackl.monika@pannonianyp.hu