Híreink

Vissza a főoldalra

Küldöttközgyűlési beszámoló (2019 december 19)

A Pénztár 2019. december 17-én tartotta szokásos év végi küldöttközgyűlését, amely a küldöttek nagyarányú részvételével zajlott le. A decemberi küldöttközgyűlés fő napirendi pontja hagyományosan a Pénztár pénzügyi terve volt. A küldöttek az előterjesztők, az Ellenőrző Bizottság, a könyvvizsgáló és az aktuárius beszámolói, jelentései alapján megvitatták és elfogadták a Pénztár 2020-2022. időszaki pénzügyi tervét. A pénzügyi tervhez kapcsolódóan az Igazgatótanács a Pénztár jövőképéről, stratégiájáról is tájékoztatta a küldötteket.

Az Igazgatótanács és az Ellenőrző Bizottság beszámolt továbbá az előző Küldöttközgyűlés óta végzett munkájáról, továbbá ismertette az előző Küldöttközgyűlés óta végrehajtott ingatlan-tranzakciókat. A Pénztár Budapest, Benczúr utcai lakó- és iroda ingatlan beruházása 2020. év elején elkészül. A lakások értékesítése és az irodai területek bérbeadása is lezárult. Az új ingatlanban lesz a Pénztár székhelye, a költözés 2020 első negyedévében várható.

Az Alapszabályt illetően néhány kisebb, a belső működést és a hamarosan bevezetésre kerülő digitális ügyintézési szolgáltatásokat érintő módosítást fogadtak el a küldöttek.

A küldöttek elfogadták Téglás József Ellenőrző Bizottsági tag lemondását. Téglás József sokéves EB tagság után mondott le tisztségéről, amelyet a küldöttek – a sokéves értékes szakmai munkát megköszönve – elfogadtak. A küldöttközgyűlés 2020. január 1. napjától az Ellenőrző Bizottság új tagjává Ledács Kiss Miklós pénztártagot választotta, aki a gázipari területen dolgozó tagjaink között ismert és elismert szakember, érdekképviseleti vezető.

A Pénztár Igazgatótanácsa a Pénztár növekedését célzó beolvadási lehetőségeket is ismertetett a küldöttekkel, amely újabb mérföldkő a 2011. óta zajló növekedési stratégia megvalósításában. Az NKM Önkéntes Nyugdíjpénztár és az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár Pannónia Nyugdíjpénztárba történő beolvadására vonatkozó szándéknyilatkozatot a küldöttek elfogadták, a beolvadások tervezett napja 2020. április 1. A Pannónia és az NKM nyugdíjpénztárak munkáltatói háttere közös, a beolvadással a villamosenergia- és a gázszektor pénztári összefonódása erősödik, az ágazatok munkavállaló pénztártagjai döntően a Pannónia Nyugdíjpénztárban koncentrálódnak.

Oldal tetejére