Működési adatok

Adminisztráció és vagyonkezelés


A pénztár kezdetektől maga végzi adminisztrációját és vagyonkezelését; a jelenlegi munkaszervezet létszáma - más pénztárakkal összehasonlítva - meglehetősen alacsonynak számít.

2012 elején a vagyonkezelt vagyon nagyobb hányada a Pénztár és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közös tulajdonában lévő Pannónia CIG Alapkezelő Zrt.-hez került, amely társaság dolgozóinak többsége a Pénztár korábbi befektetési munkatársaiból került ki. A Pénztár ezen túl a közvetlen ingatlan befektetéseket és a tagi kölcsön saját maga kezeli.

 

Számlavezetőnk

  • UniCredit Bank Hungary Zrt. (2013. április 1-jétől)

Letétkezelőnk

  • UniCredit Bank Hungary Zrt. (2013. április 1-jétől)

Aktuáriusi tevékenység

  • Matuzsálem Kft. (Csordás Ferenc)

Ingatlan értékbecslőnk

  • Euro Immo Expert Kft.(Novák Zalán)

Könyvvizsgálat

  • Club-Audit Kft. - Bárány Terézia pénztári minősítésű könyvvizsgáló (kamarai tagsági száma: 000428, pénztári minősítés száma: Ept-000428/06)

 

Pénztárunk Igazgatótanácsa és munkaszervezete arra törekszik, hogy tagjaink legnagyobb megelégedésére működjön, vagyis a Pannónia "tagbarát" pénztár. Ez azt jelenti, hogy a törvényes keretek között igyekszünk minden egyéni problémát tagjaink számára a legelőnyösebben kezelni.

A munkáltatókkal és a szakszervezetekkel való jó kapcsolat, a tagok képviselete a küldöttközgyűléseben és a tisztségviselők között, továbbá a munkaszervezet tagjai (többségük legalább 10-12 éve munkatársunk) lehetővé teszik, hogy olyan kapcsolat legyen tagjainkkal, mint egy lényegesen kisebb létszámú "családias" pénztárban.

Működés

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete/MNB által közzétett, 2000-től számolt teljes díjterhelési adatok alapján a Pannónia Nyugdíjpénztár rendre átlag alatti helyezést ért el. A szektorátlagnál alacsonyabb költségszint a háromelemű választható portfóliós rendszer és az elszámolóegységes rendszer üzemeltetése mellett igen jónak mondható.

Oldal tetejére