Híreink

Vissza a főoldalra

Májusi változások összefoglalása (2018 május 30)

Május hónapban több változás történt, amely érinti tagjainkat is. Fontos belső szabályzatok változtak, továbbá a GDPR rendelet hatására módosult az Adatkezelési Tájékoztatónk.

Május hónapban két alkalommal is változott a Szolgáltatási és elszámolási szabályzat (május 14-én és 24-én). A módosítások egy része technikai jellegű, de kedvező irányú eljárási változások is történtek. A legfontosabb változás a tagi kifizetések teljesítési határidejének csökkentése. Míg korábban egy naptári hét egy kifizetési ciklust tartalmazott, május 14-étől  adott naptári héten két elszámolási ciklust zárunk: a naptári hét első három munkanapja az I. ciklus, a többi munkanap a II. ciklus. A kifizetések fordulónapja a ciklust követő 2. munkanap. A kiutalás is hamarabb történik: a fordulónapot követő 6. munkanapon (korábban ez a 7. napon történt). A Szabályzat a Szabályzatok menüben tekinthető meg.

Az Alapszabályban a 2018. május 24-ei küldöttközgyűlés döntése alapján kisebb módosítások történtek, amelyek a tagi kifizetéseket is érintették. Néhány technikai jellegű változtatáson túl az életjáradék nyújtás szabályai változtak érdemben. Az Alapszabály a Szabályzatok menüben tekinthető meg.

2018. május 25-én lépett hatályba az Európai Unió Általános Adatvédelmi rendelete (GDPR), amely kapcsán módosítottuk az Adatkezelési Tájékoztatónkat. A Tájékoztató az Adatkezelés menüben tekinthető meg.


 

Oldal tetejére