Híreink

Vissza a főoldalra

Tisztelt Pénztártagok, Érdeklődők! (2012 május 9)

Ezúton tájékoztatjuk a Pannónia Nyugdíjpénztár érintett tagjait, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a Pannónia Nyugdíjpénztár együttműködésre vonatkozó ajánlatot tett a VITAMIN Egészségpénztár vezetése részére, amelyet egy szándéknyilatkozati formába fogaltunk.

A szándéknyilatkozat tervezete megtekinthető ide kattintva.

A szándéknyilatkozat hét olyan részterületet azonosított, amely vonatkozásában lehetőséget látunk az együttműködésre és amelynek részletes kidolgozása megtörténhetne az együttműködési szándék deklarálását követően:

  • Vagyonkezelés
  • Pénztár adminisztráció
  • Felek szolgáltatásainak kölcsönös ismertté tétele
  • Tagszervezés, ügyfél adatbázisok jogszerű megosztása
  • Akvirációk elősegítése
  • Kedvezményes termék csomagok kidolgozása
  • Közös termékek fejlesztésében eseti megállapodásokkal együttműködés (pl. kafetéria kártya, SZÉP kártya, adminisztráció fejlesztés)

Az együttműködés részleteiről és a szándéknyilatkozatról a két pénztár vezetése több hónapja folytat egyeztetéseket, azonban azok lezárása és az együttműködési szándék nyilatkozat formájában történő kinyilvánítása sajnálatos módon még nem történt meg.

A folyamatos tárgyalások egyik célja volt, hogy a szándéknyilatkozat kapcsán az egészségpénztár részéről megnyilvánuló jogi aggályok tisztázása is megtörténjen, erre azonban szintén nem került sor. Felek csupán abban tudtak megállapodni, hogy az üzleti koncepció részletesebb kidolgozása lenne szükséges, de ezt a VITAMIN Egészségpénztár vezetése az ajánlattevőktől várja. A Pannónia Nyugdíjpénztár vezetése azonban úgy látja, hogy ezt a lépést az egyébként nem kötelező érvényű, de az együttműködés iránti elkötelezettséget szimbolizáló szándéknyilatkozat elfogadását követően már az Egészségpénztárral karöltve lenne célszerű elvégezni, amely alapja lenne a részletes együttműködési megállapodásnak, amelyet aláírás előtt az Egészségpénztár vezetése a Küldöttközgyűlés elé vinne jóváhagyásra.

A tárgyalások során a Nyugdíjpénztár azirányú kérését is megfogalmazta, hogy a koncepciót képviselői az Egészségpénztár küldöttjeinek személyesen is bemutathassák, erre azonban eddig nem kaptunk lehetőséget, habár a VITAMIN soronkövetkező közgyűlésének is témája lesz az együttműködés lehetősége.

Oldal tetejére